Ароматни истории, себепознание и още нещо

Балансиране на Вишудхи чакра

Балансиране на Вишудхи чакра

Балансираната Вишудхи чакра, петият основен енергиен центът, e предпоставка да изразяваме себе си автентично. И най-важното – да бъдем чути, а казаното от нас – разбрано. Така създаваме среда на пълноценна комуникация, в която другите се чувстват свободни да изразят своята истина и думите им да достигнат до сърцето ни.

Балансираната гърлена чакра – нарича се така, защото се намира в областта на гърлото, е предпоставка за здрава щитовидна жлеза. Ако ти звучи невероятно, нека поясня, че всеки основен енергиен център в тялото се асоциира с жлеза с вътрешна секреция и нервен сплит. При блокажи в чакрата страда прилежащата й жлеза и дейността на органите и системите, които регулира чрез произвежданите от нея хормони.

Вишудхи чакра стимулира честността във вербалната комуникация. И тук е най-големият конфликт – отгледани сме в среда, която години наред стимулира да говорим това, което се харесва. Помня страха, в който живеех да не изпусна някоя неправилна дума у дома, в училище или пред приятелите си. И усетех ли негодувание от изреченото, се обвинявах, че съм лоша и си казвах, че трябва да бъда по-мила. Минаха 40 години преди да разбера, че постоянните болки в гърлото се дължат на всички преглътнати думи, на всяко едно предателство, което бях извършила спрямо себе си – за да бъда приета, за да бъда обичана. През лятото на 2017 г. си обещах да говоря истината. Отначало бе странно – и за мен, и за околните. Мнозина се отдръпнаха, но останах вярна на себе си. И продължавам да бъда.  Помагат ми моите верни приятели и съюзници – чистите етерични масла.

Ако докато четеш думите ми, съществото ти тръпне да тръгне по пътя на истината, подкрепи го с бленда за балансиране на гърлената чакра. ЕВКАЛИПТ създава среда за открита комуникация, КИПАРИ спомага за плавно изричане на думите, РОЗМАРИН – да бъдем осъзнати за въздействието им, а РИМСКА ЛАЙКА омекотява изреченото от нас и по този начин прави възможно то да бъде прието. Блендът за балансиране на гърлената чакра е подходящ да се дифузира по време на важна среща или разговор.

Търсене